Díjazott diplomatervek
Benedek Ádám Csontos Aladár Erdei István Éhárt Zsuzsanna Gutvill Zsófia Győrffy Zoltán
Gyüre Zoltán Halász Györgyi Katók Edit Kenyeres László Kolossa József Losonczi Áron
Marótzy Katalin Móder Edit Molnár Réka Morócz Balázs Nagy György Nagy Borbála
Marótzy Katalin
OMvh díja
Csobánc Vára, Turistaház
Tondach Magyarország díja

"A hely történetének és jellegzetességeinek megismerése után elkerülhetetlen volt a tervezéshez az elméleti rekonstrukció elkészítése. Bármilyen új épület tervezésénél tudnia kell a tervezőnek, hogy egyáltalán mihez viszonyíthatja saját gondolatait. Alapvető adatként rendelkezésre állt két hitelesnek tekinthető alaprajz, néhány régi távlati kép, az építőanyagok és a korabeli építéstechnológa jellegzetességei és természetesen az analógiaként felsorakoztatható még álló várak."


"Alapvetően azokra a helyekre terveztem épületet, amelyekről biztosabb információm volt. Csak a vár egyik oldalát építettem be, meghagyva a látogatónak a kilátást a fennsík szélén, másik oldalon viszont lezárva a teret. Így a megérkezés irányából az épület vár érzetét kelti, belülről inkább egy táj felé forduló udvar."

"A tervezett funkció turistaház, amit a jelenlegi területfelhasználás és az eredeti lakó-jellegű funkció is indokol. Az itt átvezető Országos Kék Túra vonalán nagyon távol lehet turistaházat találni és a környékre látogatóknak is kellemes szálláshely lehet ezen a helyen egy turistaház."

A teljes szöveg letölthető .pdf formátumban. (614Kb)
Diplomadijasok FIGYELEM!
További kiegeszítő anyagokat (képeket, szövegeket) közlésre az info@epiteszforum.hu címre várunk.